Poniżej znajdują się pliki do pobrania:
- Ebook: Porady edukacyjne i porady dietetyczne realizowane w podstawowej opiece zdrowotnej w ramach świadczenia opieki koordynowanej
- Aktywność fizyczna – ocena wiedzy i zachowań pacjenta
- Kwestionariusz dla pacjenta dotyczący hipoglikemii
- Kwestionariusz oceny częstości spożycia żywności i napojów
- Lista kontrolna. Monitorowanie glikemii metodą skanowania – ocena umiejętności
- Lista kontrolna. Podanie insuliny z użyciem wstrzykiwacza – ocena umiejętności
- Lista kontrolna. Prowadzenie dzienniczka samokontroli – ocena umiejętności i zachowań podjętych w związku z wynikami samokontroli
- Lista kontrolna. Samokontrola glikemii z użyciem glukometru – ocena umiejętności
- Lista kontrolna. Zapobieganie hipoglikemii – ocena umiejętności
- Monitorowanie glikemii metodą skanowania – ocena wiedzy
- Ocena Stanu zdrowia i stanu odżywienia
- Pielęgnacja skóry i samokontrola stóp – ocena wiedzy i zachowań
- Podanie insuliny wstrzykiwaczem – zapotrzebowanie na reedukację (przykład)
- Podanie insuliny z użyciem wstrzykiwacza – ocena wiedzy
- Pomiar glukozy glukometrem, prowadzenie dzienniczka_zeszytu samokontroli – zapotrzebowanie na reedukację (przykład)
- Przykładowy test wiedzy o cukrzycy
- Samokontrola glikemii z użyciem glukometru – ocena wiedzy
- Skala oceny gotowości pacjenta do wprowadzenia zmian w stylu życia
- Stan hiperglikemii – ocena wiedzy i umiejętności
- Test Morisky-Green
- Zapobieganie hipoglikemii – ocena wiedzy